Maandelijks archief: januari 2019

Langst spelende lid bij Bridgeclub Klaver Vier gehuldigd

Op de eerste competitieavond van dit nieuwe jaar is bij Bridgeclub Klaver Vier te Ridderkerk Bolnes het 50-jarig lidmaatschap gevierd van het langst spelende lid van de vereniging. Dit betekent dat zij alle huidige circa 120 leden heeft zien komen bij de club.

Het betreft mevrouw Gerda van der Wouden (links op de foto), die in januari 1969 lid is geworden. Zij ontving uit handen van voorzitter Peter van Oeveren naast een prachtige bos bloemen een sierlijk ontworpen schaal waarin een klaver vijf motief is verwerkt, wat garant zou moeten staan voor nog meer geluk dan een klavertje vier. Hoewel Gerda van der Wouden een heel ervaren en goede speelster is, kan een beetje (extra) geluk nooit kwaad bij het bridgespel. Zelf zei zij over haar 50-jarig lidmaatschap “zo moeilijk is dat nou ook weer niet hoor …. gewoon lid blijven”. Maar het bestuur is het daar niet mee eens, zeker gezien het feit dat  Gerda niet in Ridderkerk woont. Het moet wel echte clubliefde zijn, om 50 jaar lang ’s avonds – ook in de wintermaanden – zo’n 20 km te rijden om bij Klaver Vier te komen spelen. Bij het 75-jarig bestaan van Klaver Vier schreef Gerda van der Wouden in het clubblad een stukje over haar geschiedenis bij de vereniging. Dit stukje sloot zij af met de woorden: “Rest me nog te zeggen, dat bridgen veel voor mij betekent. Ik heb er vriendschappen en aardige ontmoetingen door gekregen. Dat is ook het fijne van bridgen. Je kunt er oud mee worden. Je leven blijft er leuk door.”

Het bestuur en natuurlijk ook alle andere leden van Klaver Vier hopen dat Gerda van der Wouden, die bij haar 40-jarig lidmaatschap al tot erelid werd benoemd, nog jarenlang met veel plezier en succes mee kan blijven bridgen.